API Banka uz zdravstvene radnike tokom pandemije
27.04.2020

API Banka je konkretnom akcijom podržala medicinske radnike, u okviru koje nijedan od radnika zaposlenih u zdravstvenim ustanovama neće plaćati kamatu na dozvoljeno prekoračenje minusa do kraja godine.

Ovu dodatnu meru solidarnosti, uz već primenjene moratorijume na kredite, API Banka je odlučila da implementira kako bi dala doprinos borbi protiv pandemije izazvane korona virusom a na čijem čelu se nalaze zdravstveni radnici.

Svim medicinskim radnicima, koji zaradu primaju preko API Banke, biće omogućeno da potpuno besplatno koriste dozvoljeni minus do kraja 2020. godine, bez obzira da li već koriste tu uslugu ili će se za nju prijaviti tek sada.

Tim povodom je direktor sektora poslovanja sa stanovništvom API Banke, Velibor Savić, izjavio: “Vanredna situacija u kojoj se nalazimo zbog korona virusa nalaže da čitavo društvo – građani i kompanije daju svoj doprinos, kako bismo svi što lakše prebrodili period pandemije a uspeh je već vidljiv. Oni kojima je tim API Banke najviše zahvalan su medicinski radnici, jer su prvi i najizloženiji u izazovnoj borbi za zdravlje svih nas, i naša je obaveza da budemo uz njih konkretnom podrškom njihovih bankarskih potreba“.

Ova akcija će važiti od 01.04. do 31.12.2020. godine i obuhvatiće sve zaposlene u zdravstvenim ustanovama koji u pomenutom periodu budu u API Banci imali aktivan dozvoljeni minus.

Dobrodošli ste u naše poslovnice ili nas možete kontaktirati putem Kontakt centra na broj 011 395 2265