Promene u Upravnom odboru API Banke
23.10.2020

Obaveštavamo vas da je došlo do promena u sastavu Upravnog odbora API Banke.

Novi članovi Upravnog odbora API Banke su Goran Ljubičić i Vladislav Šljahovoj. Dosadašnji član Upravnog odbora Dmitrij Panurskis je razrešen dužnosti.

Goran Ljubičić je tokom dugogodišnje karijere u privredi bio na rukovodećim finansijskim i upravljačkim pozicijama brojnih internacionalnih kompanija. Angažovan na poslovima sa velikim finansijskim institucijama, bankama i inostranim investitorima, svojim bogatim iskustvom ostvaruje značajan doprinos na polju kreiranja procesa odlučivanja i evaluacije finansijskih plasmana.

Goranovo dobro poznavanje lokalnog načina privređivanja i uslova na lokalnom mikro nivou, značajno je u smislu doprinosa još boljoj prilagođenosti bankarskih proizvoda potrebama lokalnog tržišta.

Vladislav Šljahovoj je diplomirao pravo na ruskom Tihookeanskom državnom univerzitetu. Nakon što je bio na pozicijama višeg istražitelja i pomoćnika Suda Evroazijske ekonomske zajednice iz Ruske Federacije u Minsku, više od 5 godina uspešno upravlja akcionarskim društvom “Centralno tržište”, u Ruskoj Federaciji, koje je osvojilo brojne nagrade. Kompanija je zauzela je 18. mesto među 646.000 preduzeća u svojoj vrsti delatnosti – upravljanje sopstvenim nestambenim nekretninama. Vladislavljevo obrazovanje u oblasti prava, radno iskustvo u pravosudnim organima i sudu i iskustvo u upravljanju nekretninama su dobar osnov za upravljanje rizicima povezanih sa imovinom. Pridružio se upravljačkom timu API Banke sa ciljem da poboljša stručnost primenom svog širokog poznavanja prava i praktičnog razumevanja u oblastima u kojima će se Banka razvijati.