API Bank a.d. Beograd neometano nastavlja poslovanje i ostaje pouzdan partner svojim klijentima
04.03.2022

Imajući u vidu novonastala geopolitička dešavanja ovim putem saopštavamo da API Bank a.d. Beograd posluje neometano, u redovnom režimu poslovanja pružajući svojim klijentima kompletan set usluga bez promena i ograničenja.

API Bank a.d. Beograd je srpska banka koja posluje u skladu sa domaćom regulativom, osnovana od strane srpskog preduzeća. Iako kapital Banke ima strano poreklo, Banka nije deo nijedne međunarodne grupacije i nije prisutna u inostranstvu.

Želimo da istaknemo da dešavanja poslednjih dana na međunarodnom tržištu nisu uticala na poslovanje Banke – API Banka je stabilna i likvidna. Poslujemo u skladu sa redovno usvojenim poslovnim planovima odgovarajući zahtevima klijenata, kako za depozitne tako i za kreditne proizvode dok se plaćanja u međunarodnom platnom prometu odvijaju u standardnom obimu poslovanja.

Depoziti naših klijenata su sigurni, i osigurani kroz program osiguranja depozita Agencije za osiguranje depozita Republike Srbije. Klijenti imaju potpuni pristup svojim sredstvima kao i do sada, bilo kroz online usluge elektronskog i mobilnog bankarstva, koje rade u standardnom režimu bez ograničenja, ili direktno u filijalama Banke.

“Naši klijenti su renomirane srpske i međunarodne kompanije i fizička lica sa rezidentnim i nerezidentnim statusom i zaposleni naše banke kontinuirano rade kako bi ponudili najbolje rešenje u cilju zaštite interesa i zadovoljstva naših klijenata, i kao njihov pouzdan partner. API u imenu naše banke označava programski interfejs aplikacije čime se simbolizuje kontinuiran rast i napredak kojem Banka teži, kao i kvalitetnim i inovativnim rešenjima kroz implementaciju najnovijih finansijskih tehnologija koje će predstavljati ključne elemente za dalji razvoj”, izjavio je Radomir Stevanović, član Izvršnog odbora API Banke.